Skip Navigation
 
Stress- en ontspanningscoaching-traject

Het "Stress- en ontspanningscoaching-traject"


Heb je heel veel last van stress, privé of op je werk?
Ben je overspannen of heb je een burnout?
Wil je een (nieuwe) burnout voorblijven?

stresscoaching_home_849_02  stoelmasssage_1_849_01  onzekerheid_zelfvertrouwen_zenuwachtig_425


Volg dan het “Stress- en ontspanningscoaching-traject” in Weert Limburg. In 10 weken kun je leren om met stress om te kunnen gaan en leer je te ontspannen. Stressvrij ben je beter bestand tegen de hectiek van de huidige maatschappij!


In een stress- en ontspanningscoach-traject van 5 sessies plannen we elke 2 weken een sessie van 1,5 uur en gaan we één op één werken aan het oplossen van je stress- en spanningsklachten.
Deze behandeling bestaat uit een fysiek, mentaal en emotioneel gedeelte.

Onderdelen van het stress- en ontspanningscoaching-traject zijn:

Bewustwording
Stress- en spanningsklachten lossen niet vanzelf op, je zult toch echt iets aan jezelf moeten gaan veranderen! Ik kan je hierin helpen, door met je mee denken en samen met je te zoeken naar wat jij nodig hebt om te kunnen veranderen.
Aan mij kun je je verhaal kwijt en wil ik een luisterend oor en klankbord voor je zijn. We praten o.a. over wat je bezig houdt, waar je tegenaan loopt, wat je moeilijk vindt, waar je over je grenzen gaat, wat je passie is….  Al snel word je dan bewust van wat er zou moeten veranderen om meer ontspannen en gelukkiger te worden en leer je om te kunnen gaan met de stress en spanningen van onze huidige maatschappij.

Wandelen
Soms maken we een heerlijke wandeling om even afstand te nemen van de stressfactoren en je meer met jezelf in contact te brengen.  Deze wandelsessie brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging. Door lopen te combineren met praten wordt het hoofd en lichaam met elkaar verbonden en weer in balans gebracht. Wandelen is ook bewegen waardoor je beter in je vel komt te zitten.

Massage van rug, nek en schouders
Door stress en spanningen gaan vooral de rug, nek en schouders vast zitten. Spanningen in nek en schouders kunnen o.a. zorgen voor een “vol”hoofd, hoofdpijn, slapeloosheid, duizeligheid, onwerkelijk gevoel, prikkelbaarheid. In elke sessie behandel ik je nek en schouders waardoor de energie naar je hoofd weer vrij kan stromen en je ook weer helderder kunt denken. Deze behandeling doe ik op een massagestoel en hierbij mogen de kleren aangehouden worden.

Loskloppen van fysieke spanningen en blokkades
Stress en spanningen gaat in alle spieren van je lichaam zitten en blokkeert de doorstroming van energie. Dit kan vermoeidheid, verkramping, stramheid en spierpijn veroorzaken. In elke sessie worden d.m.v. bepaalde kloptechnieken de spanningen en blokkades in je lichaam vrijgemaakt waardoor je de energie weer van top tot teen in je lichaam voelt stromen.

Leer goed te ademen
Stress en spanningen zorgen ook voor een verkeerde ademhaling. Doordat je veel in je hoofd zit en je denken erg actief is ga je meer zuurstof naar je hoofd brengen door “hoog” te gaan ademen. Je ademt dan vooral in het bovenste gedeelte van je longen. Deze ademhaling zorgt er voor dat je weinig contact hebt met je lichaam wat nog meer spanningen geeft. Door te leren ademen in het onderste gedeelte van je longen en je middenrif (buikademhaling) voel je al direct meer rust in je hoofd en lichaam. Buikademhaling brengt je ook meer in contact met je gevoel waardoor je meer bewust wordt van jezelf. Goed leren ademen is ook heel belangrijk als je last hebt van hyperventilatie.

Ontspanningsoefeningen
Ik leer je een aantal manieren om te ontspannen. Ieder heeft zijn eigen voorkeur. Bij de een spreekt een fysieke oefening zoals yoga of bewegen op het ritme van klanken of muziek meer aan, een ander zoekt het meer in stilte en kiest dan voor bv. meditatie.
- Fysieke oefeningen voor nek en schouders om spanningen te verminderen.
- Yogaoefeningen om thuis te doen
- Bewegen op het ritme van klanken of muziek
- Mind fullness voor innerlijke rust en om je hoofd leeg te maken


De duur van het “Stress- en ontspanningscoaching traject” is 10 weken. (5 x 1,5 uur om de 2 weken een sessie)
De kosten zijn 425 euro voor het totale traject.

Voorkom een Burn-out!
Volg het “stress- en ontspanningscoachings-traject’”  dan ben je in 10 weken klaar om weer mee te doen in onze hectische maatschappij en ben je beter beschermd tegen invloeden van stress- en spanningen.

 

Bel voor een afspraak of verdere info 0655794703 of mail me via het contactformulier.

 

 
 
« ga terug|print|stuur door naar kennis