Skip Navigation
 
Stress, overspannen of burn-out

Stress, overspannen of burn-out?


 stresscoaching_home_849_01

 

Carpe Diem Weert als je wil leren omgaan met stress en voorkomen of herstellen van een burn-out?

 

Stress, overspannen of burn-out, wat is het verschil?

STRESS

Het is helemaal niet erg om af en toe stress te ervaren. Dit is goed om scherp en alert te blijven. Maar als er sprake is van constante en/of langdurige stress is het echt noodzakelijk om er ietsaan te gaan doen. Bij -af en toe- stress het meestal nog mogelijk om enigszins -normaal-  te functioneren.

Advies behandeling: inzicht krijgen in stressfactoren en deze veranderen of mee leren omgaan eventueel met (stoel)massage om gespannen spieren los te maken.

OVERSPANNEN

Langdurige stress kan overgaan in overspannen worden. Je krijgt echt last van lichamelijke-, mentale- en emotionele stress-symptomen en het is dan heel moeilijk om nog -normaal- te functioneren.

Advies behandeling: inzicht krijgen in stressfactoren en deze veranderen of mee leren omgaan, fysieke behandeling om het lichaam te laten ontspannen en de geest te resetten. Programma opzetten om weer langzaam "normaal" te leren functioneren. 

BURN-OUT

Langdurige Burn-out betekent uitgeblust zijn en zo voelt dit dan ook echt. Je kunt bij een burnout verkeren in een toestand van mentale en fysieke uitputting meestal veroorzaakt door langdurige overtreding van je persoonlijke grenzen. Op een gegeven moment is het echt op! En dat gebeurt je zeker als je maar lang genoeg doorgaat met over je eigen grenzen gaan. Bij een burn-out is het niet meer mogelijk om -normaal-  te functioneren en kan het herstel zonder goede begeleiding erg lang duren, vaak meer dan 1 jaar.

Advies behandeling: Coachingtraject om te leren anders in het leven te staan en een manier te vinden om bestand te worden tegen de hectiek in de maatschappij. Dit traject bestaat uit fysieke behandelingen en mentale begeleiding passend bij wat nodig is. Dit verschilt per persoon.

 

Laat het niet zover komen! Blijf alert als je meerdere van de stress-symptomen ervaart. Doe de stress-test om jouw stressniveau te bepalen en zoek indien nodig hulp.

 

    Stress wordt ook wel een -sluipmoordenaar- genoemd.   
   Waarom zou dat zijn denk je?   

 

Wat ik als stresscoach voor je kan betekenen!

 

Bel voor een afspraak of verdere info bel 06 55 79 47 03 of mail me via het contactformulier.

 
 
« ga terug|print|stuur door naar kennis